۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۰
کد خبر: ۱۱۸۳

خواص شگفت‌انگیز انار برای سلامتی ؛ روش صحیح خوردن انار | مضرات انار و آب انار را بشناسید

مردم از زمان‌های قدیم انار را برای مزایای سلامتی که دارد مصرف می‌کردند. تحقیقات مدرن نیز نشان داده است که آنتی اکسیدان‌های موجود در انار می‌توانند به محافظت از قلب کمک کنند. در این مطلب علاوه بر اینکه طریقه مصرف و ارزش غذایی انار را آورده‌ایم، با خواص و مضرات انار و آب انار آشنا می‌شوید.

به گزارش روبرونیوز، انار یک میوه شیرین و ترش با پوست ضخیم و قرمز است. پوست انار خوراکی نیست، اما به جایش صد‌ها دانه آبدار دارد که می‌توانید به اصطلاح آن را دان کنید و بخورید یا روی سالاد، بلغور جو دوسر، هوموس و سایر غذا‌ها بپاشید.

مردم از زمان‌های قدیم انار را برای مزایای سلامتی که دارد مصرف می‌کردند. تحقیقات مدرن نشان داده است که آنتی اکسیدان‌های موجود در انار می‌توانند به محافظت از قلب کمک کنند. خواص ضد التهابی و ضد تومور انار ممکن است در درمان و پیشگیری از سرطان استفاده امیدوارکننده‌ای داشته باشد، اما تحقیقات بیشتری برای اثبات این موضوع لازم است.

انار روی درختچه‌های بلند رشد می‌کند. این درختچه‌ها نیاز به گرمای کافی برای رشد و رسیدن این میوه‌های خوشمزه دارند. انار بومی ایران و شمال هند است، اما در ایالات متحده نیز رشد می‌کند. اکثر انار‌ها در کالیفرنیا رشد می‌کنند.

دانه‌های انار یا اریل انار

کلمه انار از عبارت لاتین pomum grantum می‌آید. انار زیر پوست چرمی‌اش به چندین اتاق تقسیم می‌شود که هر کدام با صد‌ها دانه قرمز پر شده است. از نظر گیاه شناسی، این دانه‌ها اریل نامیده می‌شوند. اریل بافت گوشتی و شفاف است که دانه انار را پوشش می‌دهد. هنگامی که این پوست شکسته می‌شود، دانه‌ها یک خمیر قرمز و آبدار ازاد می‌کنند.

مزایای سلامتی انار | طرز تهیه چای انار

چگونه انار را باز کنیم؟

یک روش ساده برای باز کردن انار این است که ابتدا هر دو انتهای آن را با چاقو ببرید. داخل انار غشا‌های سفیدی را می‌ببینید که داخل میوه را تقسیم می‌کنند. از بالا به پایین در امتداد خط غشاها برش بزنید. دقت کنید که برش به اندازه کافی عمیق باشد. انار را روی یک کاسه آب نگه دارید و آن را با انگشتان خود از هم جدا کنید.

دانه‌ها را از غشا و پوست جدا کنید و به آن‌ها اجازه دهید در کاسه آب قرار بگیرند. غشا به بالای آب شناور خواهد شد و دانه‌ها به پایین فرو می‌روند. غشا را بردارید و آن را دور بیندازید. آب را تخلیه و دانه‌ها را جدا کنید.


بیشتر بخوانید:


مزایای سلامتی انار | طرز تهیه چای انار

اب انار

شما می‌توانید دانه‌های انار را بردارید و آن‌ها را فشار دهید تا آب میوه آزاد شود. مصرف آب انار به ویژه در ایران رایج است و راهی آسان برای لذت بردن و استفاده از برخی مزایای سلامتی این میوه خوشمزه است.

چگونه آب انار را بگیریم؟

یک انار بزرگ بین ۱/۴ تا ۱/۲ فنجان آب میوه می‌دهد. برای استخراج آب انار، دانه‌ها را در یک آسیاب مواد غذایی خرد کنید. همچنین می‌توانید دانه‌ها را در مخلوط‌کن بریزید، سپس مخلوط مایع را از یک صافی رد کنید تا پالپ باقیمانده از آب جدا شود.

می‌توانید آب انار را منجمد کنید و برای مدت طولانی‌تری آن را داشته باشید. اضافه کردن چند قاشق غذاخوری آبلیمو به آن قبل از فریز کردن به حفظ رنگ آن کمک می‌کند.

چای انار

چای انار با دانه‌های انار خرد شده، گل‌های انار خشک شده یا با اضافه کردن کنسانتره آب انار به چای ساخته می‌شود. شما می‌توانید این چای را خودتان در خانه تهیه کنید.

ارزش غذایی چای انار

یک فنجان چای انار دم شده حاوی:

کالری: ۶
پروتئین: ۰ گرم
چربی: ۰ گرم
کربوهیدرات‌ها: یک گرم
فیبر: ۰ گرم
شکر: ۰ گرم

آب انار و چای غنی از مواد مغذی هستند. دو ترکیب موجود در دانه‌های انار - پونیکالاجین و پونیسیک اسید - انتی اکسیدان‌های بسیار قوی هستند.

مزایای سلامتی انار | طرز تهیه چای انار

فواید و خواص انار

انار می‌تواند تا سه برابر بیشتر از چای سبز آنتی اکسیدان داشته باشد. آنتی اکسیدان‌ها از سلول‌های ما در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند و التهاب را کاهش می‌دهند.

از دیگر فواید سلامتی انار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خواص انار برای قلب

مطالعات نشان می‌دهد که انار می‌تواند به محافظت از قلب شما از بسیاری جهات کمک کند؛ به عنوان مثال، انار با کاهش فشار خون و کاهش سطح قند خون موجب سلامت قلب نیز می‌شود. انار دارای ترکیبات پلی فنول است. آنتی اکسیدان‌های موجود در انار به جلوگیری از ضخیم شدن دیواره‌های شریان‌های بدن و کاهش تجمع کلسترول و پلاک کمک می‌کنند. آب انار همچنین دارای مقادیر زیادی رنگدانه گیاهی به نام انتوسیانین‌ها و انتوکسانتین‌ها است که از سلامت قلب حمایت می‌کند.

اترواسکلروز، ایجاد کلسترول و چربی در شریان‌ها، علت شایع بیماری قلبی است. آب انار ممکن است به کاهش کلسترول LDL یا کلسترول بد کمک کند که شریان‌ها را مسدود می‌کند. همچنین می‌تواند کلسترول HDL یا کلسترول خوب را افزایش دهد که خطر سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش می‌دهد.

کنترل دیابت با مصرف انار

مطالعات اولیه نشان داده است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که شروع به نوشیدن آب انار کردند، بهبود مقاومت به انسولین را نشان دادند، اما تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته‌ها لازم است.

کاهش خطر ابتلا به سرطان با مصرف انار

انار غنی از آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوئید‌ها است که هر دو به جلوگیری از آسیب رادیکال‌های ازاد به سلول‌های شما کمک می‌کنند. در برخی مطالعات اولیه، انار پتانسیل کمک به جلوگیری از سرطان پروستات، پستان، ریه و روده بزرگ را نشان می‌دهد.

علاوه بر این، مطالعات پیش بالینی روی حیوانات نشان داده که خوردن انار ممکن است به مهار رشد تومور‌های ریه، پوست، روده بزرگ و پروستات کمک کند. تحقیقات بیشتری برای درک بهتر این اثرات روی انسان مورد نیاز است.

مزایای سلامتی انار | طرز تهیه چای انار

ارزش غذایی انار

انار تازه منبع فیبر است که می‌تواند باعث کاهش وزن، کاهش کلسترول و کاهش یبوست شود.

نیمی از انار که برابر با یک وعده است، شامل مواد غذایی زیر است:

کالری: ۷۲
پروتئین: ۲.۳۵ گرم
چربی: ۱.۶ گرم
کربوهیدرات ها: ۲۶ گرم
فیبر: ۵.۵ گرم
شکر: ۲۰ گرم

یک وعده ۸ اونس آب انار نیز مواد غذایی زیر را شامل می‌شود:

کالری: ۱۳۵
پروتئین: ۱ گرم
چربی: ۰ گرم
کربوهیدرات ها: ۳۴ گرم
فیبر: ۱ گرم
شکر: ۳۰ گرم
سدیم: ۱۰ گرم

انار بسیاری از محتوای ویتامین C خود را از دست می‌دهد، اما تقریبا تمام پتاسیم خود را حفظ می‌کند، حدود ۵۳۶ میلی‌گرم. پتاسیم یک ماده معدنی مهم است که به اعصاب و قلب شما کمک می‌کند تا قوی بمانند. لذت بردن از انار تازه یا آب آن‌ها مقدار زیادی از این ماده معدنی کلیدی را به شما می‌دهد.

برخی نوشیدنی‌های با طعم انار کالری بیشتری دارند، زیرا حاوی قند بیشتری نسبت به آب انار ساده هستند. برای به دست آوردن مزایای سلامتی انار بدون کالری اضافی، آب انار خالص بنوشید.

مضرات آب انار و انار

انار معمولا برای خوردن بی‌خطر است. اما برای برخی افراد ممکن است عوارض جانبی ناخواسته داشته باشند. واکنش آلرژیک به انار نادر است، اما می‌تواند رخ دهد. اگر به گیاهان آلرژی دارید، مراقب علائم احتمالی آن (کهیر یا مشکل در تنفس) باشید.

مصرف انار همچنین می‌تواند با برخی دارو‌ها تداخل داشته باشد.اگر دارو‌های زیر را مصرف می‌کنید در این باره حتما با پزشک خود مشورت کنید:

  • مهار کننده‌های ACE یا سایر دارو‌های فشار خون بالا
  • Crestor و سایر دارو‌ها برای کلسترول بالا
  • رقیق کننده‌های خون مانند وارفارین (کومادین)

بیشتر بخوانید: 


 

گزارش خطا
ارسال نظر
داغ‌ترین خبرها